Stel je hond eens de volgende drie vragen:

  • 1 Hoe gaat het met jou?
  • 2 Wat wil je nu?
  • 3 Wat heb je nu nodig?

Waar gaan jullie van kwispelen?

Waar gaat jouw hond van kwispelen? En dan bedoel ik echt de blijde kwispel waarbij de punt van de staart van oor tot oor kwispelt, de kont lekker meewiebelt en er een grote blije grijns op de hondensnuit verschijnt. Daar ga jij namelijk ook van kwispelen. Want dat is precies waar je als ‘baasje’ blij van wordt. Ik coach jou als hondenbaas in het meebewegen met jullie beider gevoel. Stukje bij beetje leer ik jullie met de ‘monsters’ van je hond en je eigen ergernissen te dealen. Ze te accepteren en nieuwe uitdagingen te creëren waarin jullie je veilig voelen. Dat gaat soms met twee stappen vooruit en af en toe een stapje terug. Maar jullie gaan vooruit. Op jullie voorwaarden en tempo, rekening houdend met de emotie van hond én mens. Want emoties komen van rechts en die hebben altijd voorrang.

Met de filosofie van de Connectiemethode leer ik je te communiceren vanuit het perspectief van de hond en te kijken wat je voor de hond kan betekenen.  Te beginnen met het stellen van de drie basisvragen van de Connectiemethode:

1. Hoe gaat het nu met jou?
2. Wat wil je nu?
3. Wat heb je nu nodig?

Ik help je je hond beter te begrijpen en te begeleiden. Samen helpen we jouw hond om de beste versie van zichzelf te zijn en te blijven, en ontstaat er een natuurlijke band van vertrouwen en liefde tussen jullie waarin de eigenheid van de hond wordt gerespecteerd en vooral wordt geaccepteerd en jullie kwispelend door het leven gaan.

hondengedragscoach
hondengedragscoach

Stel je hond eens de volgende drie vragen:

Hoe gaat het met jou?

Wat Wil je nu?

Wat heb je nu nodig?

 

 

Een goede start met 'het coachingstraject'

Je overweegt te kiezen voor het gezelschap van een hond. Misschien wordt dit je eerste hondenvriend maar je hebt veel vragen. Zal het goed gaan? Waar moet ik op letten bij de aanschaf? Wordt het een pup of wordt het een oudere hond? Kan de hond alleen thuis blijven? Kan de hond mee naar het werk? Zal het goed gaan met de kat? Hoe lopen we samen? Trekken? Samen eten? Samen Slapen? Veel vragen waarbij ik je als hondengedragscoach op weg kan helpen met het coachingstraject van vier weken. 

 

hondengedragscoach

'Eerst connectie en dan educatie'

We doen het samen

 

Géén gehoorzaamheidstraining  Ik ben als hondengedragscoach vooral geïnteresseerd in hoe de hond denkt en hoe deze zich voelt, en veel minder in hoe de hond zich gedraagt. Dit omdat ik ervan uitga dat een hond zich gedraagt in evenredigheid met hoe hij of zij zich voelt. Daarom bied ik géén gehoorzaamheidstrainingen en groepssessies zoals puppycursussen aan.

Individuele begeleiding Wel begeleid ik je individueel  tijdens losse sessies van een uur of een coachtraject van 8 sessies. Dit gebeurt tijdens wandelingen bij jullie in de buurt en in de dagelijkse (woon)omgeving van jouw en je hond. In het geval van een kantoorhond is dat op kantoor.

Ik coach je bij het opvoeden van je pup, adolescente hond of een hond uit een probleemsituatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan honden uit het buitenland en herplaatsers.

Kinderen en honden

Beste maatjes  Kinderen en honden zijn een prachtige combinatie. Zelf ben ik opgegroeid met honden en die liefde heb ik mijn eigen zoon meegegeven. Niets is mooier dan die oprechte vriendschap tussen hond en kind. Natuurlijk zijn er regels.

Ook kinderen leer ik omgaan met honden volgens de connectiemethode. Ik laat de jonge kinderen (en hun familie) zien hoe ze de zo belangrijke taal van de hond kunnen begrijpen en ernaar handelen. Speelkameraadjes met aandacht voor elkaar.

Kantoorhond

Ga je mee werken? Het is een positieve trend en past perfect bij het nieuwe werken en flexwerken. wil je samen met collega's de mogelijkheden verkennen van een kantoorhond? Wat zijn de do's en wat zijn de don'ts? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een geschikte kantoorhond? Is je eigen maatje hiervoor geschikt? Waar moet je rekening mee houden?

 

hondengedragscoach

'Hey! Je bent weer thuis!'

Omgaan met probleemsituaties

Honden denken en voelen  Ik probeer te achterhalen welke negatieve gevoelens aan de basis liggen van het probleem(gevend) gedrag. De negatieve gevoelens die worden ervaren worden omgezet naar begripvolle gevoelens. Deze worden omarmd en geaccepteerd waardoor ze kunnen transformeren. Het gedrag van de hond past zich als dit mogelijk is vanzelf aan. Ook het eigen inzicht als mens en begeleider van je hond veranderd. Een hond is net als de mens een emotioneel dier. Zoals mensen van elkaar kunnen verschillen doen honden dit ook. Wanneer hier begrip voor is is alles mogelijk zonder dominantie. Hier bied ik je een stukje maatwerk aan. In overleg plannen we een coachingstraject specifiek afgestemd op het probleemgevend gedrag.

De connectiemethode

Een mens - en diervriendelijke communicatiemethode  De connectiemethode werd ontwikkeld door Geert De Bolster. De ingrediënten van de mens - en diervriendelijke communicatiemethode bevatten de energie van mindfulness.

Genieten van je hond, de natuur en het moment...