Het verhaal van Christianne en Gaia

Hoe het begon

 In 2016 deed ik een puppycursus met mijn jonge hond Gaia.

Gaia kwam op mijn pad toen ze vier maanden oud was. Iemand stuurde mij een foto van haar. Als een blok viel ik voor haar pientere kopje. Diezelfde week reed ik samen met mijn zoon Nils naar het Belgische asiel waar ze verbleef. Vijf jaar na mijn lieve Elmo was ik er klaar voor. Een nieuwe hond in mijn leven.

Ik ontdekte dat de truckjes die we bij de puppycursus leerden niet meer waren dan leuke spelletjes. Dat diplomaatje was dus snel in de pocket. Ik had een slimme hond die voldeed aan alle standaards die horen bij het hebben van een hond. Zit, af, wacht, rol over, volg, we waren klaar voor een gelukkig hondenleven vol avontuur en uitjes samen.

Gaia groeide van pup naar puber. De zomer brak aan en we waren klaar om er op uit te gaan.

Alleen.... hoe zat dat dan met dat blaffen, uitvallen naar anderen en dat slopen thuis? En dat blaffen en happen naar visite....?? En dat huilen als ik even weg ging??

Dat was niet de bedoeling! In mijn steeds kleiner wordend wereldje stortte ik mij op het zoeken naar het antwoord op de vraag 'hoe omgaan met' zonder na te denken over de vraag ‘waarom?’ Hooguit dacht ik aan ‘waarom ik?’

Mijn lieve Gaia is er niet meer. Ze mocht maar 3 jaar worden. Drie jaren waarin ze voor altijd is verankerd in mijn hart. Meer dan iedere hond die ooit mijn pad gekruist heeft.

Samen zijn we het avontuur aangegaan. Een avontuur van vallen en opstaan, met soms wanhoop en veel stress, hondengedragstherapeuten, cursussen voor uitvallende honden, lange lijn, korte lijn, muilkorf, op de rug leggen, kikjes en klikjes en heel veel snoepjes.

We hebben het allemaal samen beleefd. En zie daar 'SAMEN' hoe simpel kan het zijn. De behoefte aan samen zijn en elkaar door en door begrijpen. Een basis behoefte van ieder emotioneel wezen. Het warme contact met de ander. Jij en ik.  Voor Gaia ben ik de opleiding gestart volgens de connectiemethode.

Dankzij Gaia is Gaia Survival ontstaan. Omdat ik weet hoe het voelt. De liefde voor je hond, maar ook de schaamte voor het gedrag en het onbegrip van de buitenwereld. Het verlangen naar een in jouw ogen onmogelijke uitjes met de liefste hond van de wereld. Veilig en fijn, ook met dat een rugzakje. 

20140216_113439

Quality label

Ik heb een ontwikkeling doorgemaakt die mij heeft doen inzien dat connectie vanuit je hart ervoor zorgt dat je met een andere blik naar je situatie kijkt. Mindfulness met je hond.

Ik ben gestart met mij te verdiepen in de wijsheid van honden (en dieren in het algemeen) en hun cognitieve vermogen om te communiceren met mensen.

In oktober 2016 volgde ik de cursus Mindfulness gegeven door het Centrum voor Mindfulness Amsterdam wat ertoe heeft geleid dat ik startte bij Geert de Bolster.

In september 2017 ronde ik mijn opleiding voor hondengedragscoach met specialisatie probleemgedrag af. Jaarlijks volg ik bijscholingen, cursussen en seminars om mijn kennis uit te breiden en het Quality label te behouden. 

 

In februari 2022 ben ik geslaagd voor het diploma Pet Healt coach bij Prins Petfood/Edupet.

 

Pet health Coach

Project Gaia  20160718_130700