Het verhaal van Christianne

Hoe het begon

Zo'n drie jaar geleden deed ik een puppycursus met mijn jonge hond.  Ik ontdekte dat de truckjes die we daar leerden niet meer waren dan leuke spelletjes. Dat diplomaatje was dus snel in de pocket. Ik had een slimme hond die voldeed aan alle standaards die horen bij het hebben van een hond. Zit, af, wacht, rol over, volg, we waren klaar voor een gelukkig hondenleven vol avontuur en uitjes samen.

Alleen.... hoe zat dat dan met dat blaffen, uitvallen naar anderen en dat slopen thuis? En dat blaffen en happen naar visite....?? En dat huilen als ik even weg ging?? In mijn steeds kleiner wordend wereldje stortte ik mij op de vraag hoe omgaan met, zonder na te denken over het ‘waarom?’ Hooguit dacht ik aan ‘waarom ik?’ Mijn lieve Gaia is er niet meer. Ze is verankerd in mijn hart. Meer dan iedere hond die ooit mijn pad gekruist heeft.

Samen zijn we het avontuur aangegaan. Een avontuur van vallen en opstaan, met soms wanhoop en veel stress, hondengedragstherapeuten, cursussen voor uitvallende honden, lange lijn, korte lijn, muilkorf, op de rug leggen, kikjes en klikjes en heel veel snoepjes.

We hebben het allemaal samen beleefd. En zie daar 'SAMEN' hoe simpel kan het zijn. De behoefte aan samen zijn. Een basis behoefte van ieder emotioneel wezen. Het warme contact met de ander. Jij en ik.  Voor Gaia ben ik de opleiding gestart volgens de connectiemethode. Dankzij Gaia is Gaia Survival ontstaan.

hondengedragscoach

Quality label

Ik heb een ontwikkeling doorgemaakt die mij heeft doen inzien dat connectie vanuit je hart ervoor zorgt dat je met een andere blik naar je situatie kijkt. Mindfulness met je hond. Daarnaast verdiep ik mij in de wijsheid van honden en dieren in het algemeen en hun cognitieve vermogen om te communiceren met mensen. In oktober 2016 volgde ik de cursus Mindfulness gegeven door het Centrum voor Mindfulness Amsterdam wat ertoe heeft geleidt dat ik startte bij Geert de Bolster. In september 2017 ronde ik mijn opleiding voor hondengedragscoach met specialisatie probleemgedrag af. Jaarlijks heb ik bijscholing, volg ik een aantal cursussen en seminars om mijn kennis uit te breiden en het Quality label te behouden.